Hilje Plantenga

Na een studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam met als specialisatie strafrecht, ben ik sinds 2005 als advocaat werkzaam in de algemene rechtspraktijk. De laatste jaren heb ik mij met name toegelegd op het gebied van strafrecht en personen- en familierecht.

Mijn cliënten wensen te worden bijgestaan door een ervaren advocaat die goed benaderbaar, alert en integer is, duidelijke taal spreekt, zonder terughoudendheid adviseert en die een zaak voortvarend en strategisch benadert. Dit zijn kwaliteiten die ik hoog in het vaandel heb staan. Ik wil het onderste uit de kan halen, zowel binnen de rechtszaal als daarbuiten. Dat geldt vanzelfsprekend voor de civiele geschillen, maar ook in het strafrecht vind ik het van allergrootst belang om een proactieve benadering te kiezen en niet af te wachten (denk daarbij bijvoorbeeld aan onderhandelen met het openbaar ministerie over buitengerechtelijke afdoening van de zaak).

Ik spreek, naast Nederlands en Engels, redelijk Spaans.

Als specialisatie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik geregistreerd staan: Personen en Familierecht en Strafrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op deze geregistreerde hoofdrechtsgebieden.

Hilje Plantenga | plantenga@vankoutrik.nl | m: 06-24700642