Monica Timmermans

Na ervaring in het bedrijfsleven en de internationale hulpverlening heb ik in 2008 de overstap gemaakt naar de advocatuur. Voor mij is een goede dienstverlening aan cliënten het uitgangspunt, waarbij gedrevenheid en betrokkenheid mijn werkwijze karakteriseren. Ik tracht door tactisch te onderhandelen de gang naar de rechter te voorkomen, maar indien een procedure onvermijdelijk of juist nodig is, zet ik mijn kennis en vaardigheden in om de zaak zo gunstig mogelijk af te wikkelen. Mijn ervaring ligt op het gebied van het algemeen contractenrecht, met een specialisatie in het arbeidsrecht. In juni 2014 heb ik succesvol de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit afgerond. Ook ben ik lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Amsterdam.

In 1992 heb ik de HBO studie International Business afgerond, van 2000 tot 2007 heb ik in het buitenland gewerkt voor Artsen zonder Grenzen. In 2007 ben ik aan de Universiteit van Amsterdam afgestudeerd in het Internationaal Publiekrecht. Naast mijn werk ben ik vrijwilliger in de ‘speakers pool’ van Artsen zonder Grenzen.

Als specialisatie in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten heb ik geregistreerd staan: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerde hoofdrechtsgebied.

Ik ben, ook buiten kantoortijden, te bereiken op 06-1436 1430.

___________________________________

Ms. Monica Timmermans is an experienced Amsterdam based lawyer, specialist in labour law and general contract law (including rental contracts). She has studied in the UK and worked in various countries abroad and connects easily with expats. She can be contacted at timmermans@vankoutrik.nl or mobile 06 1436 1430.