Onze advocaat arbeidsrecht in Amsterdam handelt snel bij bijvoorbeeld arbeidsconflicten, ontslag of arbeidsongeschiktheid; wij bieden hulp aan werkgever én werknemer. Bij het arbeidsrecht en arbeidsconflicten staat er veel op het spel: daarom is direct en persoonlijk contact belangrijk. We zijn de advocaat voor de MKB werkgevers, werknemers en ZZP-ers. Er is expertise op zowel advies als procederen in arbeidszaken aanwezig.

Advies over en opstellen van een arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst is maatwerk: daarom bespreken we vooraf duidelijk aan welke voorwaarden en eisen de overeenkomst moet voldoen. Het is noodzakelijk om onderdelen zoals een concurrentiebeding of geheimhoudingsbeding duidelijk in te kaderen, zodat u geen problemen krijgt als uw werknemer zich niet aan deze voorwaarden houdt. We helpen u bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten of oproepcontracten, maar geven u ook advies als u uw huidige arbeidsovereenkomst wilt laten toetsen. Ook de werknemer die zich afvraagt of het concurrentiebeding een hindernis vormt voor een volgende baan of dat de cao wel goed is toegepast, kan bij Van Koutrik terecht.

Hulp bij dreigend ontslag

Als u ontslagen dreigt te worden, of als u zich afvraagt of uw werknemer moet worden ontslagen, is het belangrijk om snel een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Hij vertelt u hoe u moet reageren en welke mogelijkheden u heeft als u inderdaad ontslagen wordt of als uw werknemer wordt betrapt bijvoorbeeld op alweer internetten in de tijd van de baas. Daarom zijn we 24/7 bereikbaar en komen we als dat nodig is vandaag nog in actie. We bieden ook hulp aan werkgevers die de relatie met een disfunctionerende werknemer willen beëindigen of zich door bijvoorbeeld bedrijfseconomische redenen gedwongen zien om werknemers te ontslaan. Het is belangrijk om over een goed dossier te beschikken en bij de opbouw daarvan zijn we u graag van dienst.

Ontslag ziet de werknemer vaak al aankomen: de werkgever haalt belangrijke taken en verantwoordelijkheden bij u weg of u ontvangt zonder goede reden een slechte beoordeling tijdens een functioneringsgesprek. Daarnaast krijgt u mogelijk onrealistische targets opgelegd, waardoor u wel moét falen. Bovenstaande situaties roepen vaak spanningen en emotionele reacties op. Het is noodzaak om in deze gevallen op tijd een advocaat arbeidsrecht in te schakelen, voordat de zaak escaleert. Zorg er in ieder geval voor dat u in gesprek blijft met uw werkgever; blijf niet thuis, meld u niet ziek als u dat niet bent. Verder is het belangrijk om niet zelf ontslag te nemen. Dit zal uw juridische positie namelijk ernstig verslechteren.

De advocaten arbeidsrecht van Van Koutrik kunnen adviseren inzake de vaststellingsovereenkomst om de arbeidsovereenkomst te beëindigen, of over de gang van zaken bij een verzoekschrift tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst bij de kantonrechter. Een advocaat arbeidsrecht van Van Koutrik adviseert u en zorgt er zo goed mogelijk voor dat de zaak in uw voordeel wordt beslecht.

Bemiddeling bij arbeidsconflicten

Bij arbeidsconflicten lopen de emoties vaak hoog op: ruzie op het werk of een aanvaring met een collega of leidinggevende maken het onmogelijk om te werken, waardoor de werknemer zich vaak langdurig ziek meldt. Vaak wordt het arbeidsconflict hierdoor alleen maar vergroot. Zowel de werkgever als werknemer heeft er baat bij om het arbeidsconflict op te lossen: het is voor de werkgever lastig om een werknemer tijdens ziekte te ontslaan. Ook de werknemer heeft er belang bij dat de relatie wordt hersteld, zodat hij zijn carrière kan voortzetten. Het is noodzakelijk om escalatie te voorkomen. Daarom komen wij desnoods vandaag nog in actie: neem bij arbeidsconflicten direct contact op via 020 – 676 8066 of kom langs bij ons advocatenkantoor in Amsterdam.

Advies bij reorganisaties

Een advocaat arbeidsrecht adviseert niet alleen over de manier waarop een reorganisatie plaatsvindt, maar helpt u ook met de inhoud van een sociaal plan. We bieden juridische hulp aan werkgevers en werknemers. Als u in het kader van een reorganisatie wordt ontslagen, staan we aan uw zijde zodat u zo gunstig mogelijk uit deze vervelende situatie komt.

Ontslag aanvechten

Het beëindigen van een arbeidsovereenkomst kan op verschillende manieren: via een vaststellingsovereenkomst, het UWV, de kantonrechter of door ontslag op staande voet. Vecht ontslag altijd aan: anders gaat de wetgever ervan uit dat u akkoord bent met het ontslag of dat u het er zelf naar heeft gemaakt. In dat geval bent u verwijtbaar werkloos en ontvangt u geen WW-uitkering. Schakel dus altijd een advocaat arbeidsrecht in bij ontslag. Vaak heeft u recht op een ontslagvergoeding. Wij kijken graag met u naar de mogelijkheden om het maximale resultaat te halen.

Concurrentiebeding en relatiebeding

Een relatie- of concurrentiebeding is een contractuele afspraak waarbij de werkgever de werknemer verbiedt om na beëindiging van het dienstverband werkzaam te zijn voor concurrenten, klanten of relaties van de werkgever. Een concurrentiebeding is voor bepaalde tijd en bij overtreden moet de werknemer vaak een boete betalen. De werkgever moet vaak in de arbeidsovereenkomst motiveren waarom het beding nodig is ter bescherming van zwaarwegende dienst- en bedrijfsbelangen. Onze advocaat arbeidsrecht geeft advies bij het formuleren van een concurrentiebeding en helpt u als u een concurrentiebeding wilt aanvechten.

Tarieven van een advocaat arbeidsrecht

Vooraf geven we u precies inzicht in de kosten van een arbeidsrechtelijke procedure. De kosten van een arbeidsrecht advocaat zijn gebaseerd op een uurtarief, variërend van € 175,- tot € 250,- ex btw. Het uurtarief hangt af van de complexiteit van de zaak en verschilt per advocaat. Tijdens een eerste gesprek bespreken we uw zaak en krijgt u meer informatie over de kosten van uw zaak. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, moeten uw advocaatkosten worden vergoed als wordt geprocedeerd. Voor werknemers is van belang dat bij een vaststellingsovereenkomst de werkgever vaak een gedeelte of het geheel van de kosten vergoedt.

Advocaat arbeidsrecht Amsterdam

Inloopspreekuur

Kom zonder afspraak bij ons langs voor juridisch advies tijdens ons wekelijkse inloopspreekuur. Elke woensdag tussen 16:00 en 19:00 uur staan we voor u klaar bij juridische vragen of problemen.

René Jonen

jonen@vankoutrik.nl
06 5422 3171

Hans Bos

hansbos@vankoutrik.nl
06 5394 0933

Monica Timmermans

timmermans@vankoutrik.nl
06 1436 1430