Home / Strafrecht

Advocaat diefstal

Onze advocaat vermogensdelicten staat u bij als u een dagvaarding heeft ontvangen of bent uitgenodigd voor een TOM-zitting. Als u verdacht wordt van diefstal of als er iets van u is gestolen, bespreken we de zaak en bepalen we de strategie. We geven u bijvoorbeeld advies over het wel/niet gebruiken van uw zwijgrecht. Eventueel komen we vandaag nog in actie om uw recht te halen.

Vermogensdelicten en diefstal

Een vermogensdelict is een strafbaar feit waar iemand economisch gezien beter van wordt. U ontvangt een dagvaarding als het openbaar ministerie of de politie u verdenkt van een vermogensdelict, zoals

  • Heling of diefstal
  • Verduistering
  • Valsheid in geschrifte
  • Straatroof
  • Oplichting
  • Afpersing
  • Skimmen
  • Witwassen

Verdachte

Wanneer u bent aangehouden op verdenking van een vermogensdelict, dan zal de politie u verhoren. U heeft het recht om voor het politieverhoor met een strafrechtadvocaat te spreken. De politie zal in dat geval moeten wachten tot u door de advocaat bent geadviseerd. Daarnaast bent u niet verplicht om een verklaring af te leggen: u heeft zwijgrecht.

Slachtoffer

Als u als slachtoffer schade heeft geleden door een vermogensdelict, dan kunt u zich als slachtoffer in de strafzaak voegen. Hierdoor krijgt u spreekrecht: u mag tijdens de hoorzitting spreken, maar het is ook mogelijk om een schriftelijke verklaring voor te lezen. Ook heeft u recht op informatie: politie en openbaar ministerie houden u – als u wilt – op de hoogte van het verloop van de zaak.

Wat zijn de prijzen van een diefstal advocaat?

Een strafrechtadvocaat die gespecialiseerd is in diefstal heeft een uurtarief dat varieert van € 175,- tot € 225,-. Het uiteindelijke tarief wordt bepaald aan de hand van de complexiteit en ernst van de strafzaak. Daarnaast heeft iedere advocaat strafrecht zijn eigen uurtarief. Mogelijk kunt u ook aanspraak maken op gefinancierde rechtshulp. Tijdens een gratis oriënterend adviesgesprek geven we u graag meer informatie over gefinancierde rechtsbijstand en de kosten van onze strafrechtadvocaten.

Diefstal

Diefstallen worden opgedeeld in de volgende categorieën: eenvoudige en gekwalificeerde diefstal. Een eenvoudige diefstal is bijvoorbeeld: winkeldiefstal, fietsdiefstal, zakkenrollen en koperdiefstal. Bij eenvoudige diefstal kan het delict met een werkstraf of geldboete afgedaan worden, maar bij gekwalificeerde diefstal wordt vaak hoger gestraft. Een gekwalificeerde diefstal is bijvoorbeeld beroving (diefstal met geweld), gewapende overvallen, skimmen of diefstal van werkgever.

Inloopspreekuur

Elke woensdag tussen 16:00 en 19:00 uur kunt u al uw juridische vragen stellen tijdens het gratis inloopspreekuur. U kunt ons bellen tijdens het telefonisch spreekuur: ook zonder afspraak.

Neem contact op met onze advocaat strafrecht